In 2009 viert Guinness het heugelijke feit dat 250 jaar geleden Arthur Guinness de huurovereenkomst tekende op de wereldberoemde St. James's Gate brouwerij in Dublin. Om dit gedenkwaardige moment te vieren organiseert de Guinness Storehouse gedurende het hele jaar een aantal bijzondere evenementen waaronder de speciale 250-tentoonstelling en een nieuwe, gespecialiseerde "Geschiedenis van de stout- Tour”. De volledige geschiedenis achter ‘het zwarte goud’ en een overzicht van alle feestelijkheden kun je vinden op www.guinness-storehouse.com

Er daarnaast een tweede reden voor een feestje in de Ierse Hoofdstad, in 2009 wordt het 125-jarige bestaan van de Gaelic Athelic Association (GAA)  gevierd. De GAA is verantwoordelijk voor de promotie van Gaelic veldsporten zoals Hurling en Gaelic Football, sporten die traditioneel sterkte roots hebben in de Ierse cultuur.     

                                                               

Guinness          Slainte ( proost)

http://www.traditionalirishgifts.com/guinness-merchandise-2/

      

 

     
 
Een pijpje Guinness

http://www.guinness-storehouse.com/en/Index.aspx

 

Ierse symbolen in het schuim van Guinness
 

 

                                                                   
  Guinness store

Guinness is een beroemd bier van het type stout uit Ierland. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin. De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, de huidige stout.

De kleur van het bier wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk 'ruby red' is, wat door Guinness zelf bevestigd wordt.

Arthur Guinness was een revolutionair waar het ging om personeelsbeleid: hij gaf zijn mensen 10-20% boven de standaard, gaf een weduwepensioen en betaalde vrije dagen (dat bestond niet in die tijd). Daarnaast ook gratis gezondheidszorg, onderwijs etc. In 1930 was 1 op de 10 mannen in Dublin direct of indirect afhankelijk van de brouwerij